Kennis & inspiratie

4x digitaal gemak met Copilot in Outlook.

28 maart 2024

Microsoft Copilot is een slimme assistent die je helpt om sneller en beter te werken met Office 365. Copilot zal de manier waarop je apps zoals Word en Excel gebruikt volledig transformeren. Het doel van Copilot is om werkprocessen te optimaliseren, efficiëntie te verhogen en prestaties te verbeteren in de digitale werk- en leeromgeving.

Aangezien Copilot nog nieuw is, roept het veel vragen op. Daarom verken ik in een aantal blogs Microsoft 365 Copilot met jou. Laten we eens kijken hoe Copilot in Outlook kan bijdragen aan tijdwinst en digitaal gemak.

Twee collega's houden laptops vast en lachen naar elkaar.

YES! COPILOT SPREEKT BINNENKORT NEDERLANDS

Sinds kort is Coplilot beschikbaar in het Nederlands! Dit betekent meer gemak en kwaliteit bij het gebruik van Copilot in verschillende Microsoft-tools. Deze blog staat in het teken van Outlook en bevat vier handige Copilot tips. Lees je mee?

#1 SNELLER, BETER EN MET MEER GEMAK E-MAILS VERSTUREN

Met Copilot aan je zijde als persoonlijke assistent,  ga je vliegensvlug door je Outlook inbox. Dit slimme hulpje geeft je suggesties en tovert razendsnel relevante content tevoorschijn.

Copilot schotelt je automatisch e-mailinhoud voor, inclusief pakkende zinnen en alinea’s die perfect aansluiten op jouw bericht. Hierdoor vlieg je door je e-mails heen, zonder gedoe en met een professionele uitstraling.

Het houdt grammaticale missers, inconsistenties en woordherhalingen in de gaten, zodat jouw berichten er tiptop uitzien.

Copilot voorziet je van handige sneltoetsen en sjablonen voor veelvoorkomende e-mailsituaties, zoals introducties, opvolgingen en bedankmails. Zo bespaar je tijd en communiceer je consequent. Bovendien helpt Copilot je bij het vinden van de juiste informatie voor je e-mails, bijvoorbeeld bij het beantwoorden van vragen van klanten over specifieke producten. Zie Copilot als jouw vliegensvlugge sidekick voor sterke e-mails!

 

#2 AUTOMATISCH SAMENVATTEN VOOR OVERZICHT EN PRODUCTIVITEIT

Met Copilot kan je een samenvatting van je e-mails in Outlook genereren! Geen tijd verspillen aan lange e-mailgesprekken uitpluizen, maar meteen een overzicht van wat echt belangrijk is. Een mooie shortcut in je Outlook inbox. Om van deze functies gebruik te maken, moet je wel Outlook voor Windows 11 gebruiken.

Hand die email typt

#3 COPILOT DE PERSOONLIJKE AFSPRAKEN-GOEROE

Microsoft Copilot in Outlook is jouw persoonlijke afspraken-goeroe die je helpt om je agenda en communicatie op rolletjes te laten lopen.

Met een intelligente blik op je agenda, prioriteiten en vorige gesprekken, doet Copilot slimme suggesties voor afspraken. Van het vinden van de perfecte tijdsloten tot het samenstellen van de gastenlijst en het opstellen van de agenda, Copilot is er voor je!

 

#4 SCHOONMAAKACTIE IN JOUW INBOX NODIG?

Als je veel ongelezen e-mails hebt, kan Copilot je helpen om je mailbox te organiseren. Hierdoor kun je in één oogopslag zien welke e-mails belangrijk of dringend zijn. Een voorbeeld van een schoonmaak opdracht (prompt) kan zijn: “Toon mij alle ongelezen e-mails met een deadline”.

Zo zijn er nog veel meer prompts te verzinnen voor hulp in het ordenen van je inbox en het versnellen en zelfs automatiseren van reacties op openstaande e-mails.

Op Linkedin deel ik handige tips en trucs over hoe je werkt met de magie van Microsoft Copilot. Ook goed om je te beseffen hoe compleet anders we gaan werken en leren met ai-tools als Copilot. Dat betekent dat dit iets van jou als school/organisatie vraagt. Hoe blijf je aansluiten? Wat is jullie plan? SPEYK-ers ondersteunen je niet alleen met slimme ICT, maar ook met IT beleid en begeleiding in het vaardiger worden en blijven.

Geschreven door Jessica Blijleven – Rentenaar

Aan de slag met Copilot?

Wil je meer weten en je nu al zo goed mogelijk voorbereiden op het werken met Copilot? Neem dan contact op met ons, we delen graag onze kennis met jou.

Contact
Jessica in beeld