Wij, Kasper, Emiel en Katja hadden het genoegen om namens SPEYK de Bett in Londen bij te wonen. Meer dan 30.000 onderwijscollega’s van over de hele wereld konden zich drie dagen lang onderdompelen in een schat aan indrukwekkende technologieën en innovaties op het snijvlak onderwijs en ICT. Wij sloten natuurlijk graag aan. In deze blog praten we jullie bij over die innovaties. Vooral de ontwikkelingen op het gebied van AI sprongen er dit jaar uit. Elke leverancier haakte in op het verwerken van Artificial Intelligence in hun oplossing. Snel een presentatie via je digibord creëren? Prachtige afbeeldingen laten genereren? Vragen bij Youtube filmpjes laten bedenken? Het kan!

MICROSOFT AI-TOEPASSING ALS INNOVATIEVE PARTNER

Waar wij vooral blij van worden zijn de krachtige ontwikkelingen vanuit Microsoft. De toepassing van AI is hier niet opdringerig, maar gaat subtiel voor je op de achtergrond aan het werk. Het mooie is dat je geen specifieke vraag hoeft te stellen: de software geeft zelf voorstellen op basis van bijvoorbeeld een opdracht. Je kunt vervolgens de voorstellen naar wens aanpassen. Deze benadering van AI is veel natuurlijker dan dat een docent een vraag moet formuleren en zelf moet nadenken hoe hij of zij het beste resultaat kan bereiken.

OPVALLENDE UPDATES

Enkele van de belangrijkste updates die ons opvielen waren:

  • Het toevoegen van rubrieken in Teams-opdrachten via een AI-voorstel;
  • Het genereren van instructies bij een opdracht in Teams;
  • Het creëren van Classwork-modules in Teams;
  • Het verwijderen van achtergrondgeluid bij een Reading Progress-opdracht;
  • Het creëren van unieke voorleesteksten op specifieke niveaus of met specifieke woorden;
  • Het genereren van vragen bij de unieke leesteksten;
  • Het genereren van vragen bij Reflect;
  • De ontwikkelingen van Speaker Progress;
  • Alle inzichten van data met Insights;
  • De nieuwste ontwikkelingen van Reading Coach.

ZET EEN STAP IN DE TOEKOMST

Het mooiste van dit alles is dat je dit allemaal vandaag nog kunt uitproberen met een Microsoft 365 schoolaccount. Al deze AI-tools zijn beschikbaar om in de klas te gebruiken, zonder extra kosten. Ze helpen de werkdruk van docenten te verlagen en bieden leerlingen vernieuwende opdrachten voor in de klas en als huiswerk.

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Het verdiepen in nieuwe ontwikkelingen kost tijd, zeker binnen een school. Maar door samen te werken en eventueel de nodige ondersteuning te zoeken, kan je school optimaal gebruik maken van alle functionaliteiten die Teams te bieden heeft. Hierdoor is het gebruik van Teams als DLO, ELO of HUB vanuit onze visie een logische stap voor nu, of in de nabije toekomst.

SPEYK terugblik Bett Londen 2024

GENOTEN IN LONDEN

Gelukkig bleef er ook nog wat tijd over voor een rondje Londen. Na de stad vanuit een heuse skilift bekeken te hebben, onze dagelijkse stappen dik verdubbeld te hebben en samen met andere Bett-gangers de laatste dag af te sluiten met een lekker ontbijt zijn we allemaal aan het einde van de week moe maar voldaan weer richting huis vertrokken.

OOK AI IN HET ONDERWIJS?

Wil je meer weten over AI in je onderwijs? Neem contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek. 

Kasper Bodegom
Strategisch onderwijs adviseur

Emiel Jansen
ICT adviseur onderwijs

Katja van Well
Strategisch onderwijs adviseur

Better Together Bett 2024 SPEYK-ers
0
0
0
0
0