Hoe vaak sta jij op de automatische piloot tijdens een werkdag? We blijven vaak werken op een manier zoals we gewend zijn. Het zijn patronen geworden. Heb je er weleens over nagedacht hoe een werkdag eruit gaat zien als het creatieve deel van jouw brein aangewakkerd wordt? Als je werkzaamheden net even anders doet, maar wel eenvoudiger, snel en met een vernieuwend eindresultaat? Hoe dit zal landen in de klas? In jouw team? Copilot gaat hier een erg belangrijke rol in spelen en onze kennis over deze functie delen we in dit blog met jou.

KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE (AI) IN COPILOT

Wanneer je door op AI gebaseerde programma’s ondersteund wordt, zo nieuwe inzichten krijgt en sneller informatie samenstelt, gaat dat 100% zeker energie geven aan jou, de mensen met wie je samenwerkt en degenen met wie je het eindresultaat deelt. Dat is de mooie kracht van Microsoft 365 Copilot voor jou wanneer je werkt in apps als Word, PowerPoint, Excel en zo meer.

WERKPLEZIER EN VERNIEUWENDE EINDRESULTATEN!

De presentatie voor de komende Open Dagen die je anders aanvliegt in de voorbereiding waardoor je een verbluffende en pakkende presentatie gaat houden. Of het jaarverslag die je een nieuwe uitstraling geeft met bondige pakkende teksten, die je sneller dan ooit maakt? Welk effect gaat deze mooie verandering hebben op jou én de mensen die het gaan lezen/zien? Wij geloven dat Copilot zeker een positieve impact heeft op jou en de mensen om je heen. Het gaat je meer werkplezier opleveren in de voorbereiding en in het delen van het eindresultaat!

Wij delen hoog over een aantal praktische voorbeelden met je in deze blog. We laten je zien hoe je jouw creativiteit, productiviteit en vaardigheden kunt gaan verbeteren door Microsoft 365 Copilot.

COPILOT IN MICROSOFT 365 APPS

Microsoft 365-apps (zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams) werken met Copilot. Het is dus een toegevoegde functie in de bij jou bekende apps. Een slimme hulp die ervoor zorgt dat je meer inpiratie krijgt en het ook daadwerkelijk geeft in tekst, acties en design. Copilot is er om je te ondersteunen in jouw werk in de apps die je dagelijk inzet. Je gaat meer creëren, je kunt automatisch aanpassingen doen, verder bijspijkeren en als je meer wilt stel je de vraag en je krijgt het resultaat kant-en-klaar in de app. We geven je per app een paar mooie voorbeelden om een beter beeld te krijgen van deze techparel!

Creëren

Aanpassen

Bijspijkeren

Vragen

INSPIRATIE VOOR JOUW DOCUMENTEN IN WORD

Copilot in Word schrijft, bewerkt, vat samen en creëert samen met je. Met slechts een korte prompt maakt Copilot in Word een eerste concept voor je, waarbij indien nodig informatie uit jouw hele organisatie of school wordt binnengehaald.

Copilot kan inhoud toevoegen aan bestaande documenten en kan je inspireren met nieuwe teksten. Je kunt zelfs suggesties krijgen – van professioneel, informerend tot gemotiveerd – om je te helpen de juiste toon te raken in jouw tekst. Copilot kan ook helpen om jouw schrijfstijl te verbeteren met suggesties die argumenten versterken aan te nemen of inconsistenties juist weg te nemen. Gevolg? Een sterke tekst waar jij weer andere mensen blij mee kunt maken en als onderdeel om jouw doelen te bereiken. Ook kan je tekst juist laten samenvatten, maar ook secties of het hele document herschrijven om het beknopter te maken. Hoe mooi is dat?

Wat is een prompt? Het is iets wat ons vraagt om een bepaald gedrag te vertonen of ons eraan herinnert om dat te doen. Prompts staan vaak niet op zichzelf. Het gedrag dat we uiteindelijk willen bereiken, bestaat meestal uit een keten van microgedragingen. En elk microgedrag wordt in gang gezet door een eigen prompt.

Voorbeeld:
Microgedrag: Je e-mailadres invullen
De prompt die oproept tot dit gedrag: De instructie ‘Vul je e-mailadres in’ en het leg veld eronder die oplicht.

BINNEN NO-TIME EEN PRESENTATIE MET HOGE WAUW-FACTOR 

Ervaar ook hoe je in PowerPoint snel en eenvoudig de beste presentaties maakt.

Het bespaart tijd en verhoogd het uiteindelijk resultaat: een professionele presentatie met sterke inhoud, een goede structuur en goede uitstraling.

PRODUCTIEVER MET COPILOT IN TEAMS

Ja ook dat kan en er is veel mogelijk met Copilot in Teams. Zo kan je in de chats de belangrijkste meldingen van de dag laten opsommen, maar ook een tabel laten maken van bijvoorbeeld taken en personen die benoemd zijn. Een prompt en direct een tabel met de juiste inhoud.

Ook in Teams vergaderingen kan je eenvoudig onderwerpen laten delen in de chat of opvolgacties laten opsommen met één enkele klik. Dit is slechts één voorbeeld, maar je kan je vast inbeelden hoeveel tijd het je gaat besparen en hoeveel inzicht je gaat krijgen.

Als je Microsoft 365 Copilot wilt gebruiken met Microsoft Teams, moet je de Teams-desktopclient of -webclient gebruiken.

OVERZICHT EN SNELLER WERKEN IN OUTLOOK

Copilot in Outlook zorgt voor enorme tijdbesparing. Het creërt meer overzicht. Gebruik Copilot bijvoorbeeld om lange e-mailgesprekken om te zetten in korte samenvattingen.

Ook kan je automatisch teksten in de door jou gewenste toon (overtuigend, formeel, motiverend etc.) laten generen die je alleen zelf nog even hoeft te checken en waar nodig aanpast. Ook dit zorgt voor meer rust in jouw dag, een verhoging van de productiviteit en meer werkplezier!

WAAR KAN IK MICROSOFT 365 COPILOT VINDEN?

Copilot wordt vanaf november 2023 verder uitgerold en is nu al bij een groot aantal organisaties beschikbaar in de testfase (klanten met een Enterprise Agreement). Wanneer Copilot beschikbaar komt voor het onderwijs is nog niet bekend. We houden jullie uiteraard op de hoogte! Wil je meer weten en je nu al zo goed mogelijk voorbereiden op het werken met Copilot? Neem dan contact op met ons, we delen graag onze kennis met jou. 

“Krijg nieuwe energie door werkgewoontes te veranderen en laat je inspireren door slimme tech en persoonlijke begeleiding.”

Jessica Blijleven
Teamlead Marketing

Katja van Well
0
0
0
0
0