Onderwijs

SAMEN VOOR REGIE OP HET NORMENKADER!

Gratis startgesprek

Bij ons vind je advies, ICT-diensten, trainingen en begeleiding om je school up-to-date te houden met het Normenkader IBP. We helpen je ook om de regie te nemen over de domeinen en de te nemen acties. Daarbij maken we iedereen op school bewuster en meer betrokken. Iedereen is nodig voor een digitaal veilige werk- en leeromgeving.

Meisje in de klas

Hoe dan?

Als ICT-specialisten met een ton ervaring in het onderwijs, begrijpen we als geen ander de hobbels en kansen van het Normenkader. We stippelen de route uit die past bij jouw visie, wensen en budget. Zo zorgen we ervoor dat jouw school helemaal in de veilige digitale stand staat en blijft staan.

Wist je dat we bij SPEYK al jaren werken aan bewustwording rondom digitale veiligheid? Zo organiseerden we een onderwijssessie “Doe jij het veilig?” en hebben we meerdere podcasts gemaakt. We maken veiligheid leuker om aan te werken en begrijpelijk. Het gaat niet alleen om wat je doet, maar ook waarom je het doet.

WAT IS DAT NORMENKADER EIGENLIJK?

Zie het als een gids vol regels en tips voor informatiebeveiliging en privacy in het onderwijs. Het helpt scholen om sterker te worden op het gebied van cybersecurity en gegevensbescherming, in lijn met de AVG en andere wetten.

 

WAAROM IS EEN BASISNORM ZO BELANGRIJK?

Omdat scholen met belangrijke gegevens werken. Data van leerlingen, ouders en medewerkers. Dat vraagt om goede bescherming. Het Normenkader zorgt voor een norm waar iedereen aan moet voldoen. De richtlijnen vind je terug in de domeinen uit het Normenkader. Voldoe je aan de normen? Dan weet je dat jouw school de basis goed op orde heeft en de risico’s op veiligheidsissues zijn verkleind. Dat wil je!

Bekijk hier het gehele Normenkader
Checklist Normenkader

Normenkader geen papieren tijger met deze checklist.

Lachend kind

Aan de slag met het normenkader? Werk samen!

Twee mannen achter bureau met computer

Normenkader IBP-FO vs NIS2.

Twee mannen achter bureau met computer

Hoe helpen wij jou?

ADVIES DOOR ONDERWIJSKENNERS.

Wij helpen met het identificeren van kansen, het oplossen van uitdagingen, het meedenken in IT-strategie en het blijven aansluiten in de snelle groei van technologie en de veranderende wereld. 

GOVERNANCE EN COMPLIANCE.

Ethiek en transparantie. Moderne technologie vraagt om beleid, spelregels en voldoen aan wetgeving/eisen. Dat is precies waar wij jou in ondersteunen. 

TRANSITIE- EN PROJECTMANAGEMENT.

Veranderingen managen en succesvol projecten realiseren. Wij begeleiden klanten en doen dit niet voor, maar samen met de klant. Heb je handen tekort? SPEYK-ers zetten zich voor je in!  

COMMUNICATIE EN ADOPTIE.

Wij helpen jou nieuwe technologie en trends te omarmen, zodat je de beste beleving houdtVan een effectieve communicatiestrategie of training van digitale vaardigheden.