Veel mensen, bedrijven, scholen, stichtingen – noem het maar op – werken met Microsoft Teams. Het is dé plek waar samenwerkende mensen samen komen om contact te leggen, documenten te maken en te delen, relevant nieuws te lezen en productiviteitstools in te zetten. Dat Teams doorontwikkeld wordt door Microsoft, is dan ook vanzelfsprekend. Vanaf 31 maart 2024 kun je alleen nog maar de nieuwe Teams gebruiken. Dit is wat je erover moet weten.

SCHUIVEN NAAR DE NIEUWE TEAMS

Nieuwe Teams - blog SPEYK - schuifje omzetten

Je kunt al een tijdje het schuifje in Teams omzetten van Classic naar de nieuwe Teams. Tot op heden kon je het schuifje weer terugzetten naar Teams Classic. Als je nu het schuifje omzet, kun je niet meer terug naar de Teams Classic. En met een logische reden: vanaf 31 maart wordt namelijk de nieuwe Teams voor iedereen uitgerold. De nieuwe Teams is mooier, sneller en flexibeler.

HET GROOTSTE VERSCHIL

Het grootste direct zichtbare verschil is de weergave van de nieuwe Teams. De lichte kleur, de nieuwe chats boven aan in je scherm, de chatdichtheid die je aan kunt passen… Wij zijn fan!

Nieuwe Teams - nieuwe uitstraling - SPEYK is fan!

SNELLER EN FLEXIBELER

De nieuwe Teams is ook sneller en flexibeler dan de klassieke Teams. De mogelijkheden uit de klassieke Teams komen uiteraard terug in de nieuwe Teams. Maar nu kun je in de nieuwe Teams nog makkelijker samenwerken tussen meerdere omgevingen en accounts. Dit zijn de verschillen op een rij:

Sneller en efficiënter:de nieuwe Teams gebruikt 50% minder geheugen van je apparaat, maar werkt wel sneller!

Multitenant multi-accounts (MTMA): Een pittige afkorting. Het betekent simpelweg dat je meerdere werk- en schoolaccounts (en gastaccounts) kunt toevoegen zonder dat je in webbrowsers opnieuw moet aanmelden.

Je ontvangt direct meldingen van alle organisaties en accounts, waardoor je sneller kunt reageren, zonder dat je hoeft te wisselen van account.

Je kunt je status per organisatie instellen. Afwezig bij organisatie A, online bij organisatie B, niet storen bij organisatie C.

Je voegt makkelijk een account toe door op je profielfoto te klikken en te kiezen voor ’Nog een account toevoegen’.

Meer informatie over de nieuwe Teams vind je op Microsoft.nl.

Nieuwe Teams - MTMA afbeelding - account toevoegen

GEEN PANIEK

‘Oh nee, updaten. Hoe doe ik dat?’

Geen paniek! Dat hoef je niet zelf te doen. De update gebeurt automatisch. Als je apparaat wordt beheerd door een IT-beheerder, zal je IT-beheerder de update moeten uitvoeren. Je ziet dan de volgende melding boven in je Teams:

  • Engels: Classic Teams won’t be available for use after March 31, 2024, and we can’t update to the new Teams due to org policy. For more info, contact your IT admin. Learn more.

  • Nederlands: Teams Classic is na 31 maart 2024 niet meer beschikbaar voor gebruik en we kunnen vanwege organisatiebeleid niet updaten naar de nieuwe Teams. Neem voor meer informatie contact op met uw IT-beheerder. Lees meer.

AAN DE SLAG

Ben je helemaal geïnspireerd en gemotiveerd door de nieuwe uitstraling van Teams? Maar vind je het lastig om het écht goed te gebruiken? Dan komen wij, de adoptie consultants, om de hoek kijken. Neem contact met ons op en dan helpen wij jou op weg naar de juiste manier van werken met de nieuwe Teams.

Marjon Hogeboom
Adoptie consultant

Marjon - adoptie consultant bij SPEYK
0
0
0
0
0