Alweer een blog over Reflect? Ja, zeker. We schreven er niet één, maar twee keer eerder over. Maar er is nieuws! Nu vind je Reflect niet alleen in de Teams omgeving, maar ook als losse app in de Microsoft 365 omgeving. Voorheen kon je Reflect alleen gebruiken in een KlasTeam of een PersoneelsTeam. Alleen leden van dat specifieke Team konden dan stemmen op een vraag. Nu kun je een Reflect breder inzetten, bijvoorbeeld tijdens een studiedag of een ander event binnen jouw stichting! Klinkt goed, toch? Lees verder om te weten hoe het werkt.

HET VERBETEREN VAN WELZIJN

Reflect is letterlijk een moment van reflectie. Even stilstaan bij je emotie stimuleert het zelfbewustzijn​ en je leert emoties herkennen en uiten​. Met Reflect kan je volgens een vast format vragen stellen. Ga naar My check-ins | Microsoft Reflect en ga gelijk van start!

Reflect app - nieuwe chdkc-in - Katja van Well blog voor SPEYK

Bij de laatste optie heb de mogelijkheid om wat meer de diepte in te gaan of specifieker te worden waarover je een gevoel wilt ophalen. Denk bijvoorbeeld aan ‘Hoe voel je je met betrekking tot de toets van wiskunde volgende week?’ in een klas, of op een studiedag ‘Hoe voelt u zich met betrekking tot de invoering van methode X?’ Heb je zelf even geen inspiratie? Geen nood, er staan ideeën voor verschillende doelgroepen in de galerie.

INZICHT IN GROEP EN INDIVIDU

Je kunt een aantal dingen instellen zoals het vocabulaire aan emoties: beperkt (29) of uitgebreid (meer dan 50). Ook kun je instellen of de namen automatisch worden opgenomen of dat de deelnemers anoniem kunnen stemmen. Je kunt een tijdslimiet instellen voor het openstellen van een Check-in. De link kun je op verschillende manieren delen: In Teams, Google Classroom, de link of een QR-code. Vervolgens komen de deelnemers bij de Check-in die je hebt aangemaakt in de Reflect app.

Reflet app Katja van Well blogpost voor SPEYK

Jij ziet in het overzicht hoe er gestemd is, waarbij je kan inzoomen op de individu. In dit overzicht was ingesteld dat namen automatisch werden opgenomen, maar dit kan dus ook zonder. Wanneer jij denkt dat dit invloed heeft op de manier waarop deelnemers stemmen, zou ik er wel bij zeggen welke vorm je hebt ingesteld.

Reflect: nieuwe app met overzicht van gestemde emoties

EMOTIES IN KAART

Maar dat is nog niet alles! Je kunt zelfs een woordweb genereren van de belangrijkste emoties in een bepaald tijdsbestek. Je kunt kiezen welke check-ins je wilt laten meedoen. Dat kun je doen met alle deelnemers, maar ook op individueel niveau.

Reflect app woordwolk

Maar het allermooiste is misschien wel de ‘Together view’ waarbij je een groepsoverzicht ziet van alle emoties! Wanneer je met je muis over de verschillende monstertjes gaat, zie je meer over de gestemde emotie. Een nadeel: er kunnen 48 monstertjes in een groepsoverzicht, maar deze beperking geldt niet voor het aantal stemmers.

Reflect app beschikbaar om emoties in kaart te bregnen - blog Katja van Well voor SPEYK

Deel deze bijvoorbeeld na afloop, of laat het bijdragen aan de evaluatie van een studiedag of ander event. Uit Reflect kun je waardevolle informatie halen voor je vervolgstappen én je laat zien dat je jouw doelgroep serieus neemt.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Ben je net als ik enthousiast geworden? Laat het me weten, daar word ik blij van!

Katja van Well
Strategisch onderwijs adviseur

Katja van Well is blij met de nieuwe Reflect app
0
0
0
0
0