Stage lopen bij SPEYK

Je bent bezig met je studie of je bent bijna afgestudeerd. Dat is het moment om keuzes te maken. Waar wil ik stage lopen? Ga ik hierna doorstuderen of werken? Welke IT bedrijven zijn er? Wil ik bij een groot of  klein bedrijf stage lopen en/of werken?

We brengen je graag op de hoogte van de mogelijkheden binnen SPEYK. SPEYK is een Managed Service Provider met een sterke focus op cloud en business productivity. Wij leveren diensten in het bedrijfsleven en binnen educatie. Als je Microsoft een warm hart toedraagt dan ben je bij ons aan het juiste adres.

SPEYK heeft doorlopend stageplekken en afstudeeropdrachten beschikbaar voor MBO4- en HBO-studenten. Er zijn al veel studenten van diverse opleidingen jou voorgegaan die stage hebben gelopen en opdrachten hebben vervuld. Velen van hen zijn daarna als starter ingestapt voor een loopbaan binnen SPEYK.

Over goede begeleiding hoef je je geen zorgen te maken, want wij hebben alle kennis in huis om je op weg te helpen. Bij SPEYK geven wij veel begeleiding aan onze stagiaires. Er heerst een collegiale, informele en professionele werksfeer. Je kunt met al je vragen bij onze eigen professionals of je mentor terecht. Zij helpen jou graag een stap verder!

Starten als stagiair is de perfecte start voor zowel student als ons om aan elkaar te wennen om uiteindelijk een carrière in de IT en binnen SPEYK te beginnen. Als je als stagiair begint bij SPEYK vragen wij dat je de intentie hebt om na je stage periode te gaan werken bij ons. 

Opleidingsprogramma

Als je stage loopt bij SPEYK maak je dus een grote kans om je loopbaan verder gevolg te geven binnen ons team. Je hebt na je stage een 3-tal keuzes. 

Samen met je stagebegeleider (mentor) en de teamlead van die afdeling maak je gedurende je stageperiode een keuze voor een van onderstaande trajecten.

Starten als Support Engineer

– Je werkt 5 dagen per week

– Je krijgt direct salaris

– Je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan

– Je krijgt een budget voor het volgen van opleidingen en behalen van certificaten

– Je krijgt een mentor toegewezen

Starten als IT beheerder

– Je werkt 5 dagen per week

– Je krijgt direct salaris

– Je krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan

– Je krijgt een budget voor het volgen van opleidingen en behalen van certificaten

– Je krijgt een mentor toegewezen

 

Starten met een duaal traject, HBO System Network & Cloud Engineer*

– Je werkt 3 dagen per week

– Je gaat 2 dagen per week naar school; HBO System Network & Cloud Engineer

– Duur: 4 jaar

– Je krijgt direct salaris

– SPEYK betaalt jouw studie

– Je krijgt een mentor toegewezen

Jouw balans

Motivatie en energie halen uit je werk, dat is wat wij samen met jou nastreven! Bij SPEYK geloven wij erin dat het belangrijk is om een mooie balans te vinden tussen werk en privé. We geven je de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in een relevante werkomgeving. Wij vinden jouw ontwikkeling belangrijk.

Zoals gezegd zijn er velen die na hun stage hun loopbaan begonnen zijn bij SPEYK. Lees hieronder het verhaal van Jorim en Tygo.

Tijdens mijn opleiding MBO4 Kantoor Automatisering liep ik stage bij de support afdeling van SPEYK. Hierna ben ik gebleven en na ongeveer 1,5 jaar als medewerker de 2e lijns support in gegaan. Sinds 2011 geef ik leiding aan het support en beheer team van SPEYK wat op dit moment bestaat uit circa 12 mensen.

Wat ik fijn vind aan het werken bij SPEYK is dat er wordt gekeken naar wie je bent en wat je kunt. Verder is er, naast dat er hard gewerkt wordt, tijd voor een goed gesprek en een grapje.

Jorim Bosman, Support Manager

Ik zat in het vierde jaar van de opleiding ICT-Beheer Niveau 4 toen ik met mijn eindstage begon bij SPEYK. Hier heb ik meegewerkt op de Support afdeling, waar ik nu nog steeds werk. Na mijn stage ben ik samen met SPEYK begonnen aan een duale HBO Cloud opleiding.

Het leukste aan werken bij SPEYK is vooral de omgeving waarin je zit. Je krijgt veel gelegenheid te leren op diverse vlakken zoals: Networking, Systems en Cloud. Alle collega’s zijn erg sociaal en naast het harde werken is er altijd tijd voor een praatje.

Tygo Faulhaber, Support Medewerker

Wat verwacht SPEYK van jou?

Wat vragen wij van jou? Wij geven jou graag veel, maar we vragen of jij het volgende meebrengt:

– MBO4 of HBO opleiding
– Een positieve referentie
– Aantoonbare affiniteit met de ICT
– Rijbewijs B is een pre maar geen must
– Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal
– Goede beheersing van de Engelse taal
– 100% motivatie

Selectieprocedure

Heb je interesse? Stuur ons dan jouw CV en motivatie via mail naar sollicitatie@speyk.nl en vertel ons wat jouw droombaan is! Wij starten dan de selectieprocedure, die ziet er als volgt uit:

Stap 1

Graag ontvangen we jouw CV met motivatie. Bij HR wordt een eerste screening gemaakt. HR van SPEYK zal met de teamlead van de afdeling overleggen of we mogelijkheden zien.

Stap 2

Als wij n.a.v. jouw CV en motivatie mogelijkheden zien binnen SPEYK dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek bij ons op locatie. Tijdens het eerste gesprek gaan we wat dieper in op jouw motivatie en ambities. Uiteraard is dit ook voor jou de uitgelezen kans om vragen te stellen over SPEYK en ons opleidingsprogramma!

Stap 3

Wanneer je de eerste gespreksronde door komt, word je uitgenodigd voor een tweede gesprek met je potentiële manager en je potentiële mentor van het SPEYK opleidingsprogramma.

Stap 4

Hoppa, je bent er door! Je gaat onderdeel uitmaken van het team van SPEYK en een gave IT carrière tegemoet! Tijd om te tekenen en om je carrière met een vliegende start te beginnen.

*Meer informatie over het duale traject, HBO System Network & Cloud Engineer.

Gedurende de vier jaar van je studie werk je drie dagen per week bij SPEYK. Dit kan heel divers zijn; zo kun je meedraaien op projecten onder leiding van ervaren consultants, ga je zelfstandig naar klanten toe, verleen je support, etc. We vinden het belangrijk dat je gedurende je studie bij SPEYK minimaal binnen de volgende afdelingen werkzaam bent:

Support: zowel 1e lijns- als 2e lijns support

Foundation

Productivity

Beheer: werk samen met beheerders van SPEYK

We werken voor dit traject samen met de Job in the Cloud. Samen hebben we al meerdere studenten kunnen voorzien van een leerwerkbaan. Voor meer informatie over Job in the Cloud en over de studie, zie: https://jobinthecloud.nl/