Datum 30 mei 2024
Tijd 09:30 – 16:30 uur
Locatie SPEYK, Plesmanstraat 60 in Veenendaal
Voor Deze training is bedoeld voor mensen die na de introductie verder willen duiken in Power Apps i.c.m. Power Automate. Hiervoor is de basiskennis uit de introductie noodzakelijk, daarnaast ben je ook gevorderd in SharePoint en het gebruik van lijsten en bibliotheken.
Kosten
€ 399,00

Automatiseer, creëer inzicht en vereenvoudig, zodat je meer tijd overhoud voor dat wat écht belangrijk is. Het Microsoft Power Platform maakt dit mogelijk! Daar willen we jou meer over leren, zodat je ook zelf aan de slag kan. Bouw zonder enige programmeerkennis nieuwe applicaties voor je organisatie. Tijdrovende processen tover je binnen no-time om in een prachtige app. Kortom: meer gemak én overzicht. Dat gaat je overzicht, eenvoud en gemak brengen!

Deep dive training

Naast de gratis inspiratie workshop voor beginners bieden wij vanaf dit najaar de training ‘Bouwen met Power Apps’ aan. Wil jij nog een stapje verder en dieper ingaan op Power Apps en Power Automate? Dan is deze training wat voor jou!

Onze Power Platform Experts nemen je aan de hand mee om stap-voor-stap je eigen app te maken. We gaan zoveel mogelijk aan de slag, want door zelf te bouwen ga je pas echt inzien hoe het werkt en welk verschil het voor jou kan maken. 

Opbouw training

We hebben een methode ontwikkeld waarbij we het bouwen afwisselen met een stukje uitleg. Zo nemen we je stap-voor-stap mee in het proces. Je kunt kiezen uit twee verschillende scenario’s, omdat we begrijpen dat elke deelnemer vanuit zijn of haar rol een relevante app wilt creëren. Aan iedere app zal ten minste één Power Automate workflow gekoppeld worden, zodat je de tools uit het platform en de kracht ook leert combineren. 

Kies het scenario voor jouw app!

 • Profielwerkstuk app **

  • Automatiseer het proces rondom het inschrijven van leerlingen, het akkoord geven door de leerling voor de samenwerking, het notificeren van de begeleider, een maximum aangeven voor het aantal profielwerkstukken die de begeleider toegewezen krijgt, automatische check momenten en zo meer. Door het proces in kaart te brengen kan je zelf aan de slag met het automatiseren van dit proces en maak je kennis met alle onderdelen die je kunt automatiseren. De leerling en begeleider gaan hier ontzettend veel profijt van hebben.
   Je gaat in dit scenario dieper in op de samenhang tussen jouw data in SharePoint en het proces. Op verschillende manieren maak je een complete ervaring met behulp van een Power App en goedkeurings-workflows. Qua moeilijkheidsgraad ranken wij dit scenario met twee sterren.

 • Nieuwe collega app ***

  • Helaas is ook het Onderwijs onderhevig aan schommelingen in medewerkers. Mensen komen en mensen gaan. We focussen ons op het positieve gedeelte: mensen die jouw school komen versterken. Dit onboarding proces wil je soepel laten verlopen zodat de nieuwe medewerker een mooie start op jouw school ervaart. Dit thema gaat jou begeleiden in het maken van een app met een aantal basisonderdelen die een nieuwe collega doorloopt. Dit proces kan je zo groot mogelijk maken. Wij gaan je laten zien hoe!
   In dit scenarop gaan we wat dieper in op het designaspect van Power App. Hoe kun je op een goede manier een app opbouwen en met visuele aspecten in jouw app een aantrekkelijk geheel maken? Uiteraard gaan we ook in dit scenario werken met data en SharePoint. Qua moeilijkheidsgraad ranken wij dit scenario met drie sterren.

Deze scenario’s maken het mogelijk dat alle belangrijke concepten om te starten met het bouwe van jouw eigen Power Apps aan bod komen. Aan het einde van de dag kun je deze app gaan gebruiken in je eigen Microsoft omgeving (mits hij tijdig af is uiteraard).

Met welke kennis verlaat jij SPEYK?

Na afloop van de workshop begrijp je o.a. de volgende concepten en ben je in staat deze zelf toe te passen binnen Power Apps en Power Automate:

 • De voorbereiding: het ontleden van het proces in stappen
 • Een app ontwerp maken op basis van je proces en dit omzetten in een User Interface in Power Apps
 • Het gebruiken van de belangrijkste app controls om een App interface te maken: invoer (tekst, drop-down, date-picker, check box), knoppen, labels, containers en galerijen.
 • Het inrichten en verbinden van de juiste gegevensbronnen voor je app
 • Het werken met verschillende soort variabelen
 • Het toepassen van de meest gebruikte formules
 • Het inrichten en koppelen van een Power Automate workflow om op basis van input in de app een goedkeuringsproces te starten.
 • Het testen en publiceren van je app met bijbehorende workflows naar je eigen omgeving
 • Je eigen ontwerp mee naar school, zodat je hiermee verder kunt bouwen als basis

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is bedoelt voor mensen die actief aan de slag willen met Power Apps en Power Automate en zelf willen leren bouwen. Let op: kennis van SharePoint, en basiskennis van Power Apps en Power Automate is noodzakelijk. Je leert tijdens deze training de belangrijkste app controls om een App interface te maken. Om te ondervinden of je klaar bent voor de training, raden wij aan eerst de gratis workshop te volgen. NB Dit is niet noodzakelijk, maar let dan extra op de basiskennis die je bezit. Lees in elk geval deze sites goed door en kijk of je de concepten begrijpt en zelf lijsten kunt aanmaken met verschillende kolomtypes.

Onze trainers

Wij kiezen bewust voor meerdere trainers om zo iedereen goed te kunnen begeleiden. Op 30 mei zijn Sven Akkermans en Jan-Pieter Verolme de trainers.

Tarief

De kosten voor deze workshop bedragen €399,00 exclusief BTW. De verse lunch van onze huischef Ies is hierbij inbegrepen. Tip: deze training is onderdeel van het bouwen aan digitale vaardigheden en kan onder subsidies vallen vanuit de Overheid.

0
0
0
0
0