In bedrijven wordt dagelijks gebruik gemaakt van (digitale) technologie, systemen en data. Door alle vooruitgang en ontwikkelingen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. En toch… Soms lijkt het alsof het ons meer beperkt dan dat het ons helpt. Informatie en data die verspreid staat over allerlei verschillende systemen en applicaties die niet met elkaar communiceren zorgen voor frustratie, tijdsverlies en een verminderde productiviteit. Om hier onderuit te komen zoeken medewerkers zelf naar makkelijkere werkwijzen, wat vaak ten koste gaan van digitale veiligheid. 

Hoe zorg je als organisatie ervoor dat technologie je werkdag wél productiever en gemakkelijker maakt?

MEER DIGITAAL GEMAK EN EFFICIËNTIE

Het Power Platform van Microsoft is een goed voorbeeld van een platform wat je gemakkelijk en effectief helpt in het verbeteren en ontwikkelen van processen binnen jouw bedrijf. Een kleine introductie in de wereld van Power Platform.
Microsoft Power Platform is een familie aan bedrijfsoplossingen die binnen hetzelfde platform naadloos met elkaar geïntegreerd zijn. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

Power BI
In Power BI draait alles om data. Het helpt je om je data uit verschillende gegevensbronnen te verbinden, inzichtelijk te maken en te analyseren.

Power Apps
“PowerPoint gecombineerd met Excel”. Met Power Apps maak je eenvoudig apps: Grafisch net zo makkelijk als PowerPoint, functioneel vergelijkbaar met formules uit Excel.

Power Automate
Processen aan de achterkant automatiseren door het maken van eenvoudige workflows.

Power Virtual Agents
Maakt het mogelijk op basis van gespreksroutes zelf chatbots in te stellen. Deze zijn intern in bijvoorbeeld Teams te gebruiken, maar ook extern op je website.

Power Pages
Hiermee maak je eenvoudig zakelijke websites zoals communictyservices en klantsites.

WAAROM HET POWER PLATFORM?

Het grote voordeel van het Power Platform is dat het niet nodig is om code te schrijven of kennis te hebben van softwareontwikkeling. Hiermee maakt Microsoft het mogelijk voor een grotere groep mensen binnen organisaties om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met het bouwen van apps. Zo kan er intern ook gewerkt worden aan het vereenvoudigen van processen bijvoorbeeld. We zijn ook steeds meer visueel ingericht, werken meer met mobiele devices en gebruikerservaring is top-of-mind. Dit is precies waar dit platform in faciliteert.

Magister PTA app flyer

Uiteraard integreert Power Platform naadloos binnen je Microsoft365-omgeving. Daarnaast biedt Power Platform honderden connecties aan met externe gegevensbronnen. Hierdoor kan je data vanuit andere bronnen bundelen en presenteren. Doordat Power Apps en Power Automate standaard beschikbaar zijn in Microsoft365-licenties kun je hier kosteloos zelf mee aan de slag.

‘VERVELEND’ OF EEN GROOT RISICO?

Ook binnen SPEYK zijn we volop bezig met Power Apps. Power Platform-experts Sven, Jeroen en Jan-Pieter maken gave apps om processen te optimaliseren en je werkdag een stuk gemakkelijker te maken. Neem bijvoorbeeld het proces rondom in- en uitdiensttreding. Om een nieuwe collega goed te kunnen laten starten moeten vaak veel taken gedaan worden door verschillende mensen binnen je organisatie. Dit handmatig moet uitzetten en bijhouden is tijdrovend en foutgevoelig. Een nieuwe medewerker die nog niet in een systeem kan is vervelend, maar een oud-collega die nog wel in een systeem kan is een groot veiligheidsrisico.

Om meer regie en inzicht in dit proces te krijgen is de In-en uitdienst App door SPEYK ontwikkelt, waarmee je de status van alle taken inzichtelijk hebt en automatisch de juiste mensen kunt inschakelen. Een goed voorbeeld van hoe een veelvoorkomend proces door gebruik van het Power Platform beter gaat werken binnen je organisatie.  

WIJ STAAN VOOR JE KLAAR

Wil je meer weten over hoe Power Platform jouw werkdag makkelijker kan maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts staan voor je klaar om samen te zorgen voor digitaal gemak in jouw bedrijf!

 

             Ruben Somsen
             Product Marketeer

Katja van Well
0
1
0
0
0