Onze adoptieconsultants komen in de praktijk van alles tegen. Dingen die goed gaan, maar ook dingen die beter kunnen. Op basis van hun ervaringen hebben wij drie tips samengesteld die je direct kunt toepassen, want digitale veiligheid is een thema dat iedereen raakt en waar we allemaal aan kunnen bijdragen. Ook jij! 

Tip 1: Vergrendel je scherm!

Ook als je alleen even naar de WC gaat? Ja, zelfs dan. Iemand die achter jouw computer gaat zitten als jij wegloopt kan alles doen wat jij zelf ook kan. Alles.

Tip 2: Houd je wachtwoord voor jezelf.

Een wachtwoord delen lijkt soms de makkelijkste optie, maar iemand met jouw wachtwoord kan alles doen vanuit jouw naam! Natuurlijk denk je niet direct aan kwade bedoelingen, maar als dat wel gebeurt zijn de consequenties voor jou.

Tip 3: Weet hoe je werkt met bestanden in de cloud.

Je slaat een document op, maar weet je wel waar? Per ongeluk een privédocument in Teams zetten komt vaker voor dan je denkt. Weet waar je jouw documenten opslaat! Stap-voor-stap instructies nodig? Bekijk onze instructievideo.

Deze drie tips lijken misschien heel logisch, maar dat is niet voor iedereen zo. Kijk eerst eens naar jezelf. En als jij het allemaal al goed doet, kijk dan eens om je heen. Misschien kun je anderen helpen om veiliger te werken!

Karen Bevers
Adoptieconsultant

0
0
0
0
0