Hoe organiseer je op een goede manier blended learning binnen jouw school? En hoe overtuig je alle betrokkenen op school hiervan? Want blended learning vind je overal! Barend Last en Stefan Jongen hebben hierover een boek geschreven. Greg ging met Barend Last in gesprek over het boek, blended learning en de actuele trends. Zij delen hun kennis en gedachtegangen met jou, zodat jij de informatie die voor jouw school of stichting belangrijk kan zijn mee kunt nemen.

Iedere dag, vijf dagen lang, komt een nieuw deel van het interview online op deze pagina om jou te inspireren. Samen stappen zetten! Voor ieder kind het beste onderwijs vandaag en een eerlijke kans voor morgen.

Voordat we beginnen, dit zijn Barend Last en Greg Priem.

Barend Last

Barend Last werkt als onderwijskundig specialist bij de Universiteit van Maastricht, waar hij zich vooral bezighoudt met onderwijsinnovatie en docentondersteuning. Daarnaast is hij auteur van verschillende (kinder)boeken en artikelen, en werkt hij als freelance voorlezer bij De Voorleeshoek. Af en toe vindt hij ook ergens wat van. En soms wordt dat dan ook ergens gepubliceerd. Barend treedt regelmatig op als spreker en trainer binnen onderwijs, met name op het gebied van onderwijsontwerp, blended learning en didactiek.

Greg Priem

Greg heeft 21 jaar ervaring in het onderwijs als docent geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer. Greg weet wat er op onderwijskundig vlak gaande is en staat te veranderen. Hij heeft lesgegeven aan leerlingen en snapt hun wereld. Samen met zijn collega’s bij SPEYK signaleert Greg met scholen de kansen en bedreigingen bij het vormgeven van online leren in combinatie met lesgeven in de praktijk. Van het signaleren tot aan het daadwerkelijk implementeren en begeleiden van de organisatie.

Deel 1 | Het ontstaan van het boek Blended Learning

Deel 2 | Misconceptie Blended Learning

Deel 3 | De docent: alleskunner? Differentiëren en samenwerken!

Deel 4 | Hoe organiseer je blended learning op school?

Deel 5 | Data maakt je wijzer

Deel 6 | Hoe kies je de juiste onderwijsfilosofie?

Blended learning en onderwijsontwerp

Van theorie naar praktijk

Barend LastStefan Jongen | Boom uitgevers Amsterdam

Ga het gesprek met ons aan!

Wij praten graag verder met je over sprongen maken met duurzaam blended onderwijs & de inzet van technologie.

Klaar om de sprong te maken?
1
0
0
0
0