Het bestaat al een tijdje en ligt binnen handbereik, Microsoft PowerApps. Een dienst van Microsoft waarmee je op een eenvoudige wijze apps kunt bouwen zonder code te schrijven. Simpele processen, zoals bijvoorbeeld ziekmeldingen of kilometerregistratie, kunnen worden omgezet in bijvoorbeeld een formulier in PowerApps zodat jij er niet meer naar om hoeft te kijken. In dit blog een aantal redenen waarom jij met PowerApps aan de slag moet.

Allereerst, PowerApps is beschikbaar binnen Office 365. Het maakt gebruik van data uit andere opslagvormen die je al gebruikt, zoals bijvoorbeeld SharePoint of Dropbox. Hierdoor is het niet een nieuwe opslagbron die je dient te beheren en dit maakt het gebruik eenvoudig. Je kunt PowerApps inzetten op ieder device, van vaste computer tot aan je telefoon. Waarom moet jij overwegen om te gaan werken met PowerApps?

Geen onnodige processen of handelingen meer

powerapps icoon

Er zijn heel veel handmatige papieren processen waarbij documenten van het ene naar het andere bureau gaan, worden ingescand en weer in een e-mail of SharePoint omgeving worden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan het proces van een ziekmelding, kilometerregistratie, of alle formulieren die behoren bij een bepaalde gebeurtenis. Haal onnodige stappen weg, bouw er een app voor en automatiseer je app met Microsoft Flow.

Snel inspelen op veranderingen

Met Microsoft PowerApps stop je met handmatige processen en automatiseer je processen, hierdoor kun je snel reageren en anticiperen op veranderingen die op je af komen. Je bespaart er ook nog eens veel tijd mee die je op een andere manier beter kunt inzetten.

PowerApps

Zelf bouwen wanneer jij wilt

Met PowerApps ben je niet meer afhankelijk van gestandaardiseerde processen die worden aangeboden, maar kun je op elk moment een app bouwen waar vraag naar is. Hiervoor zijn geen grote investeringen nodig.

Maak de werkdag eenvoudiger voor jezelf en anderen

Er zijn een ontelbaar aantal kansen om de klanttevredenheid te verbeteren. Denk bijvoorbeeld eens aan de bezoekersregistratie in bewaakte omgevingen, zoals een datacenter. Waarom moeten daar nog steeds allerlei papieren formulieren worden ingevuld? De aanmelding zou ook al vooraf geregeld kunnen zijn door de inzet van een bezoekersapp. Of misschien bouw je wel een applicatie waarmee automatisch de lampen aangaan op het moment dat de eerste medewerker arriveert bij het bedrijfspand.

SPEYK organiseerde een klantendag bij het Aviodrome in Lelystad. Bij aankomst moest elke deelnemer zich registreren, zodat de organisatie inzicht had in welke klanten aanwezig waren. Voorafgaand aan het evenement waren de naam en dieetwensen in PowerApps geplaatst. Bij een bevestiging van deze gegevens kon de organisatie met één klik aangeven of alle gegevens klopten. (lees blog)

Apps genereren bruikbare data

Microsoft-PowerApps2

Hoe meer er op het internet wordt aangesloten (IoT), hoe groter de kans om bruikbare data via apps te verzamelen. Met als resultaat dat nieuwe businesskansen ontstaan, fouten worden voorkomen en het leven een stuk eenvoudiger en aangenamer wordt.

Interesse om te gaan werken met Microsoft PowerApps? Wij delen graag onze kennis met jou en je kunt ons altijd benaderen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ga ermee aan de slag en maak jouw werkdag een stuk slimmer!

0
0
0
0
0