Wist je al dat het spel Minecraft kinderen kan ondersteunen bij het leren thuis en op school? Spelenderwijs leren ze coderen door een eigen wereld van blokken te bouwen. Het spel stimuleert de creativiteit en verbetert de schoolprestaties. Vanaf januari 2019 wordt Minecraft toegevoegd aan het Microsoft-basispakket.

Wat is Minecraft?

Minecraft is te vergelijken met een virtueel LEGO spel. Als speler creëer je je eigen wereld in combinatie met avontuur. Je stapt een andere, virtuele wereld in, die geen grenzen kent. Er is heel veel vrijheid om te bouwen, te reizen en je eigen ideeën vorm te geven.

minecraft-1– Ontwerp met dank aan Niels Palm

Minecraft in het onderwijs

Minecraft wordt regelmatig ingezet in het basis- en voortgezet onderwijs. Het wordt gezien als een van de weinige computerspellen waar kinderen echt wat van opsteken en waarbij het brein op een goede manier geprikkeld wordt. Spelers moeten namelijk bouwen en overleven.

Kijk hier voor meer informatie over Microsoft Education

Als school kun je Minecraft Education in de Classroom Mode gebruiken. Deze app is te downloaden door leerkrachten en hiermee kun je de werelden in Minecraft controleren. In deze modus kun je ook opdrachten geven, communiceren met leerlingen en leerlingen teleporteren in de verschillende werelden. Deze licentie voor Minecraft Education bevat tevens de nieuwste uitbreiding: Code Builder extension. Hiermee kunnen docenten met leerlingen aan de slag in Minecraft door het schrijven van codes.

Meer weten over Microsoft en de functionaliteiten van het basispakket? Wij vertellen je graag welke voordelen en mogelijkheden Microsoft biedt voor het onderwijs, maar ook voor bedrijven.

0
0
0
0
0