Er is nieuws vanuit Microsoft want Office 365 A1 Plus voor het onderwijs wordt op 1 augustus 2024 buiten gebruik gesteld. Dat betekent dat scholen met een A1 plus licentie moeten gaan nadenken over andere opties. SPEYK helpt je graag met een overgangsplan die bij jouw school past. 

WAAROM WORDT DE OFFICE 365 A1 PLUS BUITEN GEBRUIK GESTELD?

Microsoft introduceerde in 2015 Office 365 A1 Plus op scholen om de IT-afdeling te ontlasten bij het verplaatsen van gebruikers naar de cloud. Hoewel het de bedoeling was om scholen te helpen met hun overgang, introduceerde het ook een niveau van complexiteit voor de gebruikers, wat tot resultaat had dat velen onbedoeld niet aan de regels voldeden. Tegenwoordig zijn Microsoft 365 A3- en A5-licenties eenvoudiger aan te bieden, waardoor een overgangsprogramma overbodig wordt. 

 

Replacing teachers
Replacing teachers

EN NU?

Scholen die Office 365 A1 plus gebruiken hebben andere opties. Controleer in eerste instantie of je nog Office A1 plus licenties in gebruik hebt. Indien ja, dan is het noodzakelijk om stappen te ondernemen. Let op: acties die je onderneemt kunnen gevolgen hebben voor je gebruikers. Neem daarom contact op met onze professionals voor een passend overgangsplan. 

0
0
0
0
0