“Stijlvol en robuust, maar bovenal super eenvoudig voor de eindgebruikers”

Fons Schooltink, IT Manager

Even voorstellen
Omroep Gelderland is de informatieve familiezender, die meldt en uitlegt wat er gebeurt in de provincie en die dat doet met inzet va
n radio, televisie en nieuwe media. Omroep Gelderland wil een innoverende omroep zijn. Dat betekent niet dat de omroep per se voorop wil lopen bij technische ontwikkelingen. Wel wil de omroep adequaat inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen en waar mogelijk gebeurt dit met inzet van nieuwe media.

Aanleiding
 Het hoofdkantoor van Omroep Gelderland is een locatie waar regelmatig bezoekers langskomen voor diverse doeleinden. De ICT-afdeling wilt deze bezoekers gratis wi-fi aanbieden op een veilige wijze. De oude wijze was een open wifi-verbinding met één wachtwoord die alle bezoekers konden gebruiken om in te loggen, ook wel een PreSharedKey (PSK) genoemnd. Dit is een onveilige wijze van inloggen welke gevoelig is voor hackers en andere digitale bedreigingen. Tevens is het voor het ICT-beheer lastig om dit goed te controleren en te beheren. Daarom zocht Omroep Gelderland een eenvoudige oplossing om veilig internet te bieden.

Oplossing
Omroep Gelderland heeft ICT partner SPEYK gevraagd om PPSK zuilen te plaatsen bij het hoofdkantoor. De PPSK zuil is verbonden met het Aerohive netwerk met Select ondersteuning en support van SPEYK.
 

PPSK staat voor Private PreSharedKey, dit is een persoonlijk wachtwoord dat voor iedereen uniek is. Hiermee maakt elk device verbinding met een eigen wachtwoord en maakt die persoon gebruik van een eigen onderdeel van het netwerk. Dit maakt het lastig of onmogelijk om afgeluisterd of afgekeken te worden door onbetrouwbare partijen. De zuil is een pilaar met een tablet erin gebouwd. Bij aankomst bij het hoofdkantoor genereer je eenvoudig je eigen wachtwoord met één druk op de ‘knop’.

Met een PPSK kan Omroep Gelderland alle gebruikers en het netwerk goed beheren. Hierdoor hebben zij meer controle op het internetgebruik en is het eenvoudiger om veilig internet te bieden.

0
0
0
1
0