Veel scholen maken al met succes gebruik van Microsoft Teams. Hét samenwerkingsplatform met functies die speciaal zijn ontwikkeld voor het onderwijs. Vaak krijgen wij de vraag van onderwijsinstellingen of de chatfunctionaliteit voor leerlingen uitgeschakeld kan worden. Teams biedt die optie zelf niet aan. In dit blog wordt uitgelegd hoe je de chat toch kunt uitschakelen voor leerlingen.

Microsoft Teams voor het onderwijs bestaat inmiddels enkele jaren. Met Teams hebben studenten, docenten en ondersteunend personeel toegang tot hun belangrijkste Microsoft 365-apps, leermaterialen, gesprekken en andere handige apps. In een interactieve omgeving voor elk team kun je zelf apps toevoegen die regelmatig worden gebruikt. Door gebruik te maken van kanalen kun je bepaalde thema’s of projecten een eigen online werkomgeving geven.

Wij hebben onlangs een blog gepubliceerd over het aanmaken van Private Channels in Teams. Lees het hier!

Chat uitschakelen

Een belangrijke feature van Teams is de mogelijkheid om met andere gebruikers te chatten. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk voor leerlingen die tijdens een les gezellig willen chatten. Daarom krijgen wij vaak de vraag of de chatfunctionaliteit voor leerlingen uitgeschakeld kan worden. De optie voor het uitschakelen van de chat is niet beschikbaar vanuit het Microsoft Teams-beheercentrum. Toch weet onze Cloud consultant Jeroen Kemperman hoe je dit probleem kunt oplossen. Hij heeft een handleiding geschreven welke je direct kan inzetten in jouw Teams en PowerShell omgeving.

Vul hieronder jouw gegevens in en download de handleiding

Heb je hier vragen over of wil je graag dat deze wijziging door ervaren professionals wordt uitgevoerd? Neem dan contact met ons op. 

0
1
0
1
1