De wereld digitaliseert. Meer en meer diensten worden digitaal aangeboden en steeds meer apparaten zijn dagelijks verbonden met het internet. Connectiviteit is vrijwel voor iedere organisatie onmisbaar geworden. Het is een belangrijke levensader voor de informatiestromen die je organisatie in en uitgaan. Een belangrijke schakel voor de groei van jouw organisatie. Maar, daarmee is onze afhankelijkheid van een stabiele, goed functioneerde verbinding belangrijker dan ooit. Wat betekent het voor jouw organisatie als de internetverbinding slecht is of in het ergste geval helemaal wegvalt?

Als  je nu schrikt en eigenlijk geen idee hebt wat de consequenties zullen zijn of je merkt dat je bestaande wifinetwerk niet optimaal werkt? Dan is het tijd om aan de slag te gaan!

Wifi Site Survey

Een Wifi Site Survey is een belangrijke eerste stap voor het ontwerpen van een betrouwbaar en stabiel draadloos netwerk. Met een site survey krijg je inzicht in potentiële dode zones, signaalstoringen en obstakels die een optimale connectiviteit in de weg kunnen staan. Deze aandacht voor detail garandeert niet alleen een soepelere werking, maar verbetert ook de gebruikerservaring, waardoor het een cruciaal aspect is van het moderne draadloze netwerkontwerp.

Dat een goede en betrouwbare Wifi verbinding cruciaal is zagen we de afgelopen tijd wel bij onze klanten. Zo hebben we bij Wijlhuizen een nieuwe inrichting verzorgd in het magazijn, zodat er gemakkelijk draadloos gebruik gemaakt kan worden van de handscanners om orders te verwerken. En hebben we bij Domus Valuas de volledige dekking verzorgd om met name de zorg domotica te kunnen ontsluiten om zo zorg tot aan het bed te kunnen realiseren. Ook bij Omroep Gelderland was het tijd voor een vervanging en uitbreiding van het bereik. Onze site survey gaf ons direct inzicht in de status en waar optimalisatie nodig was.

Wat levert het op?

Een Wifi Site Survey geeft je antwoorden op vragen, zoals:

  • Hoe is mijn bereikbaarheid?
  • Hoeveel zenders heb ik nodig?
  • Waar heb ik signaalstoringen?
  • Wat voor bereik kan ik halen?
  • Zijn er minimale eisen nodig?

 

In een wereld waar draadloze connectiviteit van het grootste belang is, is het begrijpen van de fijne kneepjes van WiFi site surveys een cruciale stap om betrouwbare, high-performance netwerken te garanderen. Samen met onze partners Kappa Data Nederland en Extreme Networks staan we in de startblokken om jouw draadloos netwerk te optimaliseren en je te voorzien van een veilig en betrouwbaar netwerk.

Benieuwd wat wij voor jou organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact
met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Han Palm
Accountmanager Bedrijfsleven & Food

Kennismaken?
0
0
0
0
0