Het nieuwe besturingssysteem Windows 11 is sinds 5 oktober beschikbaar. Het wordt in fases uitgerold op pc’s met Windows 10. Microsoft belooft met het nieuwe systeem dat het bijdraagt aan het versterken van de productiviteit en creativiteit van de gebruikers. Wat kun je verwachten van deze nieuwe Windows-ervaring? Wij zetten de nieuwtjes op een rij. 

“The new design and sounds are modern, fresh, clean and beautiful, bringing you a sense of calm and ease.”

In het nieuwe systeem valt direct op dat de taakbalk standaard in het midden staat. Daarbij zijn de Windows-vensters deels transparant en hebben ze afgeronde hoeken. Dit zijn voornamelijk de uiterlijke wijzigingen die je direct ziet. 

Microsoft Teams is bij Windows 11 direct geïntegreerd in de taakbalk. Hierdoor kun je snel Teams raadplegen en in contact komen met collega’s. 

Hieronder een lijstje met meer nieuwe of verbeterde features in Windows 11:

  • Snap Layouts, Snap Groups en Desktops bieden een krachtige manier om te multitasken en schermruimte te optimaliseren.
  • Widgets, een nieuwe gepersonaliseerde feed die wordt aangedreven door AI, biedt een snellere manier om toegang te krijgen tot informatie, en met de prestatie-, snelheids- en productiviteitsfuncties van Microsoft Edge kun je meer gedaan krijgen op internet.
  • Windows 11 is de meest uitgebreide versie van Windows met nieuwe toegankelijkheidsverbeteringen die zijn gebouwd voor en door mensen met een handicap.
  • Windows 11 is geoptimaliseerd voor snelheid, efficiëntie en verbeterde ervaringen met aanraking, digitale pen en spraakinvoer.
  • Windows 11 is het besturingssysteem voor hybride werk en biedt nieuwe ervaringen die werken zoals jij werkt, veilig zijn door het ontwerp en gemakkelijk en vertrouwd voor IT om te implementeren en te beheren. 

(bron: Microsoft)

Windows 11 wordt in de komende periode gratis uitgerold op pc’s met Windows 10. Ben je nog niet toe aan verandering? Geen zorgen, de ondersteuning voor Windows 10 stopt pas in 2025.

Wij kijken uit naar het nieuwe systeem! Wil je advies hebben over hoe je Windows 11 uitrolt en goed in gebruik neemt binnen jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag!

Neem contact met ons op
0
0
1
0
0