We weten het eigenlijk wel, maar we vergeten het TE vaak. Hoe zorg je ervoor dat je productiever wordt en plezier hebt/houdt in je werk? Focus op de manier van werken en de mogelijkheden die je anno 2018 hebt. We geven jou 10 snelle tips, die jou helpen productiever te zijn.

#1 Doe het papierloos
Een bureau vol papierwerk, zoeken in stapels naar de juiste offerte… Anno 2018 hoeft dit niet meer. Organiseer jouw werk digitaal. Zorg voor overzicht, gemak en snel navigeren. Office 365 biedt ontzettend veel toepassingen om jouw werk digitaal te organiseren. DigiKantoor365 (omgeving voor bedrijven) en DigiPlein365 (omgeving voor scholen) maken het werken met Office 365 toepassingen nóg makkelijker. Begin hier, en de rest volgt vanzelf.

#2 Focus
Beter een aantal dingen goed oppakken, dan veel zaken half opleveren. Focus je op de belangrijkste zaken van de week, de deadlines en rond dit goed af.

#3 Eén dag vergaderen, is een dag niet gewerkt
Moet je écht al die meetings bijwonen deze week? Kan je sommige zaken niet kort telefonisch of via Skype afstemmen? Denk daar eens goed overna. We vergaderen te veel. Jouw werk blijft daardoor liggen. Toch een fysieke meeting nodig? Houd het dan kort en houd vast aan het vergaderdoel. Verzand niet in de zijwegen. Kom tot de kern en zet acties uit. In Microsoft Teams werk je heel eenvoudig en overzichtelijk samen in een team. Je deelt informatie digitaal en werkt hierin samen. Je plant acties om zo samen tot een goed eindresultaat te komen. Vragen naar een status is niet meer nodig, want het is direct inzichtelijk.

#4 Werk in de cloud
Efficiënter via internet 24/7 beveiligd toegang hebben tot jouw bedrijfsinformatie. Waar je ook bent. Met welk device dan ook. Direct kunnen werken, op jouw eigen tijd. Zoals eerder genoemd zijn DigiKantoor365 en DigiPlein365 belangrijke middelen om de moderne werkplek te faciliteren. Je werkt binnen één dag online en groeit vanuit hier mee in het digitale tijdperk.

#5 Je bent een rund als je met uurwerk stunt
Het resultaat telt, niet de hoeveelheid tijd die je besteedt. Moet je echt ’s avonds en in het weekend doorwerken? Extra uren staan niet noodzakelijk gelijk aan extra kwaliteit. Zet je tijd en beschikbare middelen zo goed mogelijk in. Waar de één ’s morgens vroeg het meest productief is, is de ander in de avond op zijn best.

#6 Geen hindernissen door vele wachtwoorden
Moet jij nog overal apart inloggen? Verspil je veel tijd aan het inloggen en het zoeken van wachtwoorden? Wanneer je werkt vanuit onze online werkomgeving, zijn jouw applicaties door middel van een slimme koppeling met één klik te benaderen. Eén keer inloggen en jouw werktools en informatie zijn altijd snel beschikbaar. Nog een reden om meer te lezen over DigiKantoor365 (omgeving voor bedrijven) of DigiPlein365 (omgeving voor scholen).

#7 Beperk jouw e-mailtijd
Je wint ontzettend veel tijd met het niet constant checken van je e-mails. Geef jezelf daarom elke dag een of twee vaste tijden om je e-mails door te nemen.

#8 Plan de dag van morgen – vandaag
Neem aan het einde van de dag even de tijd voor morgen. Maak een To-Do lijstje, dat zorgt voor rust in je hoofd en overzicht voor morgen. Er zijn veel apps die je hiermee kunnen helpen. Een voorbeeld lees je in ons blog over To-Do lijstjes en focus houden.

#9 Leeg je inbox
“Ik weet niet waar ik moeten beginnen” Dit gevoel krijg je – bewust of onbewust – van een inbox met een bulk aan ongelezen berichten. Scan snel welke mails echt belangrijk zijn en vink dit aan. Pak dit direct op en schoon alvast een groot gedeelte op. Focus je hierop en laat je niet verleiden tot andere extra werkzaamheden. Rond eerst het één af en je kunt met volle energie de volgende zaken oppakken.

#10 Slaap voldoende
Het heeft niets met technologie te maken: slaap. Je hebt voldoende nachtrust nodig om creatief te zijn en goed je werk te kunnen doen. Daar begint alles mee. De meeste onderzoeken blijven erbij dat 7-9 uur écht nodig is om gezond te blijven en goed te functioneren. Door jezelf meer rust te geven in de manier van werken en meer overzicht te krijgen door toepassingen slim te gebruiken, zal dit jouw nachtrust ook ten goede komen. Je zult in ieder geval niet piekeren en wakker liggen over werkgerelateerde zaken.

Koffie en bijpraten?
SPEYK betrekt ICT op degenen die ermee werken: mensen. Wil jij ICT slimmer inzetten op jouw bedrijf of school? Maak dan kennis met onze mensen en raak geïnspireerd!

0
0
0
0
0