Bijna dagelijks horen we over scholen die worstelen met het beheer van hun Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA). Veel scholen zijn op zoek naar efficiëntere methoden voor het beheer van PTA’s. Dit zagen we onlangs ook in het webinar terug. Ruim 100 aanmeldingen van belangstellenden om hun PTA-proces mogelijk te veranderen. Bij SPEYK begrijpen we deze uitdaging en daarom hebben we met onze Power Platform experts gezorgd voor een oplossing – De Magister PTA App. 

Bij het PTA-proces zijn meerdere afdelingen betrokken en op verschillende vlakken verantwoordelijk. Het is van groot belang dat we samen het bewustzijn over efficiënt PTA-beheer verhogen. Een gestroomlijnd PTA-proces is namelijk niet alleen een administratief feestje, het heeft juist betrekking én consequenties op docenten, coördinatoren en schoolleiders. Het raakt iedereen binnen jouw school.

De Magister PTA App

De Magister PTA App is ontworpen om het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) proces te stroomlijnen. Het biedt een centraal platform waar docenten hun PTA’s kunnen indienen, beoordelen en beheren. Dit elimineert de noodzaak voor het gebruik van bijvoorbeeld Excel-lijsten en maakt het proces efficiënter en milieuvriendelijker. De Magister PTA App is gemaakt in het Power Platform, wat betekent dat het werkt binnen de Microsoft 365 licentie van de school.

Voor docenten biedt de app een eenvoudige en intuïtieve interface om hun PTA’s in te dienen. Voor schoolleiderscoördinatoren en administratief medewerkers biedt het een overzicht van alle ingediende PTA’s, waardoor het gemakkelijker wordt om deze te beheren en te beoordelen.

De voordelen van de Magister PTA App zijn niet alleen beperkt tot efficiëntie. Het bevordert ook transparantie en samenwerking tussen de verschillende rollen binnen de school. Bovendien zorgt het voor een gestandaardiseerd proces, wat leidt tot consistentie in de manier waarop PTA’s worden ingediend en beoordeeld.

Begin op tijd!

Het is belangrijk om op te merken dat de implementatie van deze app tijdig moet beginnen om ervoor te zorgen dat de PTA’s vóór de zomervakantie in de app kunnen worden ingeleverd. Dit betekent dat we nu moeten beginnen met de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat we klaar zijn voor het volgende schooljaar. Laten we samenwerken om het onderwijsproces ook in jouw school te verbeteren.

Om ervoor te zorgen dat de Magister PTA app nog dit schooljaar werkt, adviseren we de onderstaande tijdlijn.

Met onze gebruiksvriendelijke app wordt het invullen, aanpassen en goedkeuren van het PTA versimpeld, versneld en wordt de foutgevoeligheid eruit gehaald. Wil jij hier in juni optimaal gebruik van maken? Neem dan nu contact met ons op!

Kasper Bodegom
Strategisch Onderwijs Adviseur

Katja van Well
2
0
0
1
3