11 april 2024. Een datum om te onthouden. 11 april is het namelijk Girls’ Day 2024. De dag dat meiden in het technische zonnetje staan. Dit doen we bij SPEYK door onze kantoordeuren te openen voor de meiden uit het eerste en tweede jaar vmbo B/K van Het Perron. Die dag laten we hen kennismaken met onze organisatie, krijgen ze een rondleiding, maken ze kennis met onze vrouwelijke SPEYKers en gaan ze praktisch aan de slag met een opdracht. We dragen graag ons steentje bij aan deze hoognodige dag om de volgende reden. 

WAAROM GIRLS’ DAY?

De reden? Maar 16%* van de banen in bèta, technische en IT-sectoren worden bekleed door vrouwen. Erg weinig. Veel te weinig als je het ons vraagt! Daarom meldden we ons snel aan voor Girls Day 2024 toen SPEYK-er Kasper ons tipte. Met Girls’ Day zorgt de stichting ervoor dat meiden tussen de 10 en 15 jaar zich realiseren wat voor kansen er zijn binnen deze sectoren. Niet alleen vanwege het loon, een grote zekerheid op een baan en de vraag naar nieuwe krachten op de arbeidsmarkt. Ook omdat de ontwikkelingen in deze sectoren vanuit beide perspectieven (mannelijk en vrouwelijk) gemaakt moeten worden. En dit kunnen wij alleen maar beamen!

*Bron: VHTO

DE BESTE DIGITALE BELEVING VOOR IEDEREEN

Wij SPEYK-ers staan dagelijks aan het roer van beleving. Maar niet zomaar een beleving. De beste digitale beleving voor iedereen! Dat is ons streven. Sterker nog: dat is onze missie! Dag in, dag uit. En dat kunnen we alleen doen als we zowel mannen als vrouwen meenemen in onze diensten, mannen en vrouwen in onze teams hebben en gelijke kansen creëren voor zowel mannen als vrouwen. Door onze deuren te openen tijdens Girls’ Day 2024, hopen we de onontdekte wereld van IT voor deze jonge meiden op een kier te zetten en hen welkom te laten voelen.

Hirls Day 2024 programma afbeelding

GIRLS’ DAY 2024 BIJ SPEYK

Wij zien Girls’ Day in het verlengde van onze expeditiedagen. Het is namelijk niet de jongens tegen de meisjes. Juist niet. Het gaat om elkaars krachten leren kennen, en die vervolgens te bundelen om tot het beste resultaat te komen. De meiden krijgen dus hetzelfde programma als tijdens een expeditiedag, maar dan met een roze randje:

  • Ontvangst door CHRO Chianne en rondleiding door ons kantoor  
  • SPEYK-ers Jessica en Katja begeleiden de leerlingen tijdens Girls’ Day 
  • Twee praktische opdrachten   
Girls Day 2024 opdracht 1 SPEYK
Girls Day 2024 opdracht 2 SPEYK

#ZININ!

Wij kijken heel erg uit naar deze dag. Ben jij net zo enthousiast als ons en wil je op de hoogte blijven wat de aanstormende talenten vonden van Girls’ Day 2024? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Ook een keer een expeditiedag organiseren voor jouw klas? Neem dan contact met me op. Ik bespreek graag de mogelijkheden met je! 

Lisanne van de Kuilen

Campagne marketeer, SPEYK

0
0
0
0
0