Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van werkend Nederland de wens heeft voor flexibel werken. Onder de millennials is het zelfs een vereiste voor de keuze van een werkgever. Wanneer je als werkgever aantrekkelijk wilt blijven voor zowel toekomstige medewerkers als bestaande medewerkers, is het nu tijd om alles echt goed in te regelen.

Zonder hindernissen alle mogelijkheden benutten
Veel bedrijven faciliteren flexibel werken, maar werkt het ook goed voor jouw mensen? Jouw beleving hiervan kan enorm verschillen met de medewerkers. Je kunt via Forms (beschikbaar binnen jouw Microsoft 365 account) een enquête houden onder medewerkers waarin ze hun beleving kunnen delen op verschillende onderdelen binnen het thuis- en kantoorwerken. Zo weet jij waar je op kunt sturen en faciliteren. Begeleiding in het opstellen en uitvoeren van een medewerkers onderzoek met advies is ook iets wat je kunt uitbesteden aan ons. Aan jou de keuze.

Een goede mix gaat voor je werken
Een mooie mix van technologie (ICT) werkt alleen als medewerkers zich bewust zijn van de middelen die zij kunnen gebruiken voor een productieve werkdag. Daarnaast dien je kennis en vaardigheden te hebben. Simpel gezegd, als je niet weet waarom het voor je werkt, ga je de toepassing niet gebruiken. Als je niet weet hoe, creëer je weerstand. Dit is niet nodig.

Waar liggen jouw uitdagingen? Focus op relevantie.
Wij hebben ervaring in technologie maar ook met het begeleiden van de mensen die ermee gaan werken. Hoe ziet dit eruit? Kort gezegd betekent dit dat we checken waar de uitdagingen liggen binnen jouw bedrijf. Ligt dat meer binnen het verwerken en delen van informatie? Of is de uitdaging groter en wordt het gros van Microsoft 365 niet ingezet en benut? Overal is een actieplan voor.

Wij maken het kleiner/gerichter en focussen ons op de relevantie. Je traint en focust dus alleen op de punten die verbeterd moeten worden. Geen langdradige trajecten, maar direct de vinger op het zeer en aan de slag.

Handige checklist voor een werkend en veilig thuiskantoor
We hebben een checklist gemaakt met de basisbenodigdheden om flexibel te kunnen werken: Checklist flexibel werken. Loop deze ook eens door en doe er je voordeel mee.

Hulp nodig bij het faciliteren van een flexibele werkplek voor jouw medewerkers? Wij helpen je graag.

0
0
0
0
0