Of je nou op kantoor werkt of lesgeeft/ondersteunend bent binnen het onderwijs, digitale vaardigheden zijn een must. Zeggen is één, maar er écht aan werken is een stap die meer van ons vraagt. Niet alleen van jou, maar ook van de leiding die keuzes moet maken om consequent aan kennis en vaardigheden te blijven werken. Hoe gaat dit eigenlijk binnen jouw team en organisatie?

Kijk eens naar de afgelopen periode, heb je een training gehad en workshops gevolgd van een expert? Heb je de tijd genomen om te kijken wat er allemaal mogelijk is in de digitale wereld waarin jij werkt en/of leert? Ken jij alle mogelijkheden die gratis in jouw Teams omgeving beschikbaar zijn?

Replacing teachers

MODERNISEREN MET ICT EN WERKEN AAN DIGITALE VAARDIGHEDEN

In de praktijk zien we dat er redelijk veel geïnnoveerd wordt door technologie slim in te zetten. Echter blijft de aandacht voor mensen achter. De ontwikkeling van hun vaardigheden heeft onvoldoende focus en heeft structurele aandacht nodig in de wereld waar we nu in leven en werken.

 

OP TIJD BEGINNEN AAN EEN DIGITAAL WEERBARE ORGANISTATIE

Als we hier te lang mee wachten wordt het gat aan kennis en vaardigheden om te overbruggen alsmaar groter. Dit maakt het alleen maar lastiger voor mensen om van start te gaan en op niveau te komen. Het is niet een training hier en daar. Het is een veranderproces waarin je samen gaat werken aan nieuwe gewoontes, communicatie, kennis en vaardigheden. Zo worden we weerbaarder in de digitale werkomgeving en dat is hard nodig. Niet voor niets is het normenkader vanuit de overheid in volle ontwikkeling en gaan er eisen komen aan een norm voor digitale vaardigheden.

 

Replacing teachers

KRACHT VAN HERHALING EN AANDACHT
Dit is precies waarom wij onze dienstverlening richten op beide onderdelen: moderniseren met ICT én digitale weerbaarheid verhogen door onder anderen de kennis en vaardigheden te vergaren voor de digitale werk- en leeromgeving.
Natuurlijk is een gezonde regelmaat hierin de beste stap om zo productief te blijven werken en leren.

 

De komende tijd inspireren we je binnen ‘Digitaal vaardig’ door middel van:

Je vindt alle informatie rondom dit onderwerp centraal op onze webpagina “Digitaal vaardig werken en leren”. Kijk er gerust eens rond.

EXTERNE EXPERTISE INZETTEN
We doen graag veel zelf, zeker in het onderwijs. Toch adviseert de Overheid, PO- en VO raad, scholen in Nederland externe kennis in te zetten om de grote slagen te kunnen maken die nodig zijn. Onze Microsoft365 experts en adoptie consultants ondersteunen organisaties en scholen in het goed benutten van Microsoft tools. Zo wordt onze werkdag leuker, werken we efficiënter, brengen we meer kwaliteit aan, worden we productiever en blijven we bij in de digitale wereld waarin we steeds meer werken en leren.

Blijven aansluiten geeft rust, overzicht en biedt kansen!

 

BLIJF ONS VOLGEN VOOR MEER INSPIRATIE OVER DIGITAAL VAARDIG

De komende periode nemen wij je mee in de wereld van digitaal vaardig. Alles rondom bewustwording, de rol van de leiding en medewerkers, anticiperen als mens op de snelle tech ontwikkeling, stappen maken in kennisniveau van de digitale werkomgeving en kennisdeling door middel van digiweetjes over het Microsoft platform. We delen onze kennis via blogs, video’s, events en social media posts. Houd ons dus goed in de gaten en zet zo de eerste stappen. Natuurlijk staan we je ook graag persoonlijk te woord! 

 

            Jessica Blijleven
            Teamlead Marketing

Katja van Well
0
0
0
0
0